eu4cons-logo

Evenimente

3 decembrie 2022

  • Masă Rotundă dedicată „Zilei mondiale a drepturilor consumatorului” cu genericul „Servicii financiare digitalizate echitabile”

    În fiecare an la data de 15 martie  se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului, ca mijloc de a crește gradul de conștientizare globală cu privire la drepturile și nevoile consumatorilor. Ziua Mondială a Consumatorului a fost inspirată de președintele John F Kennedy, care a…

  • 03.12.2022

Descriere eveniment

În fiecare an la data de 15 martie  se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului, ca mijloc de a crește gradul de conștientizare globală cu privire la drepturile și nevoile consumatorilor.
🌐 Ziua Mondială a Consumatorului a fost inspirată de președintele John F Kennedy, care a trimis un mesaj special Congresului SUA pe 15 martie 1962, în care a abordat în mod oficial problema drepturilor consumatorilor. A fost primul lider mondial care a făcut acest lucru.
Această zi reprezintă o oportunitate în plus de a influenţa procesul de decizie, de a accentua preocuparea consumatorilor de serviciile financiare, urmărindu-se creșterea conștientizării cu privire la drepturile și necesitățile consumatorilor.
În acest context, Departamentul Drept Privat al Facultății de Drept, USM în parteneriat cu Asociația Obștească de Cultură Juridică Henri Capitant Moldova au marcat Ziua Mondialã a Consumatorului prin organizarea unei mese rotunde cu genericul „Servicii financiare digitalizate echitabile”, fiind o șansă de a cere ca drepturile tuturor consumatorilor să fie respectate și protejate și de a protesta împotriva abuzurilor de piață și a nedreptăților sociale care subminează aceste drepturi.
Evenimentul a fost organizat cu suportul partenerilor externi: AUF Moldova, Alliance Française de Moldavie și Ambassade de France en République de Moldavie și a reunit la discuții și dezbateri studenți, masteranzi, mediul academic, reprezentanți ai mediului de afaceri și practicieni în domeniu.
De asemenea, participanții au avut posibilitatea de a afla despre politica UE de protecție judiciară de nedescriminare a consumatorului; aspecte practice legale cu privire la protecția drepturilor consumatorilor; regimul juridic al activității prosumatorului și alte subiecte de interes major.
Organizatorii evenimentului, Dr.hab., Plotnic Olesea si Dr. Cimil Dorin aduc mulțumiri tuturor participanților pentru implicare și interes față de subiectul abordat în cadrul evenimentului.