eu4cons-logo

Dreptul UE in protecția intereselor economice ale consumatorilor

Responsabilă:

Dr.hab, conferențiar  universitar, Profesor Jean Monnet, Olesea PLOTNIC

Descriere: Modulul dat este o disciplină opțională pentru nivelul de studii de Licență și Master care se predă în anul 2 semestrul II la nivel de Licență și anul 2 semestrul II la nivel de Master. Acest curs se referă la originea, conținutul și aplicabilitatea principiilor protecției intereselor economice ale consumatorilor, pe larg aplicate în Republica Moldova și în Uniunea Europeană. La finalul cursului, studenții vor fi bine familiarizați cu problematica instituțiilor economice ce țin de protecția consumatorilor în Republica Moldova, în special în Uniunea Europeană, din punct de vedere teoretic și practic.Cursul explică specificul politicii UE în domeniul drepturilor economice a consumatorilor, al instrumentelor sale operaționale și al interacțiunii dintre legislația națională privind drepturile consumatorilor și legislația europeană. Cursul explorează rolul drepturilor economice ale consumatorilor în Uniunea Europeană, inclusiv jurisprudența Curții Europene de Justiție, cu un accent deosebit pe conținutul și în sensul Cartei Drepturilor Fundamentale a UE.

Scopul modulului este de a oferi studenților o cunoaștere detaliată a principalelor instituții, mecanisme și instrumente juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor din Republica Moldova și Uniunea Europeană. Studenții vor dezvolta abilități necesare pentru a  înțelege extinderea problemelor economice ale consumatorilor în UE și în Republica Moldova.

Obiective:

  • de a încuraja studenții și specialiștii (avocați, mediul de afaceri etc.) să dezvolte capacități de cercetare independente;
  • de a încuraja studenții să dezvolte abilitățile juridice analitice;
  • amplificarea practicelor, studenților în contextul legislației drepturilor consumatorilor în domeniul drepturilor economice ce le aparțin de drept privat.

Counter

  • 45398Total vizitatori:
  • 4astăzi:
  • 61ieri:
  • 0online: