eu4cons-logo

Echipa noastră

COORDONATOR PROIECT

PLOTNIC OLESEA

Dr.hab.Olesea Plotnic este profesor Jean Monnet și coordonatorul proiectului "Jean Monnet în Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor" / EU4CONS. Deține licența de avocat și este mediator CEDR, fiind specializată în dreptul proprietății intelectuale, dreptul european al afacerilor, dreptul protecției consumatorului. Are mai mult de 15 ani de experiență și predă în limba Română, Rusă, Engleză și Franceză. Autor a circa 60 de publicații științifice. Este membru al Laboratorului Internațional și European a Universității Nice Sophia Antipolis, (Franța), membru al Centrului de Cercetare a Universității Savoie Mont Blanc (Franța), Secretar general al AO de Cultură Juridică "Henri Capitant". Laureat al premiului municipal pentru tineret şi ştiinţă în domeniul dreptului ( 2013), Diploma de laureat al Premiului special al Academiei de Știinţe a Moldovei pentru promovarea cercetărilor de jurisprudenţă naţională în Franţa (2014), Diploma Tînărului Savant al Anului 2014.

Key-expert

Crudu Rodica

Dr. Rodica Crudu este profesor Jean Monnet și key-expert în cadrul proiectului "Jean Monnet în Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor"/EU4CONS și decanul Facultății Relațiilor Economice Internaționale, ASEM. La fel a fost coordonator academic al modulului JEAN MONNET: Aspecte economice ale UE și relațiile dintre UE și Republica Moldova / EUREM și coordonator proiect Jean Monnet în cadrul politicilor UE privind inovarea, creativitatea și spiritul antreprenorial / EU2INNO. Are mai mult de 15 ani experiență de predare și experiență în organizarea de evenimente internaționale la scară largă, inclusiv peste peste 7 ani de experiență în proiectarea proiectelor UE. Este autor a peste 65 de publicații științifice de talie națională și internațională. În 2018 a fost premiată de către Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare cu premiul "Cristalul Calității" pentru performanțe remarcabile în evaluarea programelor educaționale și promovarea calității în învățământul superior din RM.

Membru

Cojocaru Vladlen

Domnul Vladlen Cojocaru este conferențiar la Catedra „Drept privat”, Facultatea de Economie Generală și Drept a Academiei de Studii Economice din Moldova. Are experiență în dezvoltarea curriculară a programelor de educație și formare pentru universitățile din Republica Moldova. El a dat dovada unui mare dinamism în promovarea excelenței didactice în domeniul dreptului european. Experiență de predare: predă discipline: „Drept instituțional al Uniunii Europene”, „Drept european al afacerilor”, „Drept public internațional” (rus și român), „Drept general european”, „Drept constituțional și administrativ”, „Drept public european”. În ultimii ani s-a implicat activ în promovarea dreptului european prin participarea la conferințe naționale și internaționale, inclusiv la proiecte precum Catedra Jean Monnet în politicile UE de protecție a intereselor economice ale consumatorilor / EU4CONS. .A publicat aproximativ 15 lucrări didactice și științifice, inclusiv 1 manual: „Compatibilitatea dreptului național cu legea Convenției Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”( 2015).Are peste 17 ani de experiență didactică. Este autor și coautor al unui număr mare de publicații, majoritatea pe subiecte legate de UE. Cunoștințe de limba engleză, română și rusă

Asistent

Ciochina Elena

Elena Ciochina este asistent în cadrul proiectului "Jean Monnet în Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor" / EU4CONS, magistru în economie, și doctorandă în domeniul dreptului privat. Elena Ciochina activează în calitate de asistent universitar la departamentul "Drept privat" al Academiei de Studii Economice din Moldova și la Colegiul Național de Comerț, specializată în etică profesională. Autor a mai mult de 10 articole științifice, atât în reviste naționale cât și internaționale. Activitățile de cercetare se referă în principal la dreptul european al afacerilor și la protecția consumatorilor în cadrul sistemului de asistență medicală. Este deținătoarea Bursei de Excelență a Guvernului pentru anul 2019 pentru performanțe remarcabile în studii de doctorat. Absolventa programului de mobilitate în studii doctorale Erasmus + (Spania, Pamplona, UPNA). Cenzor în cadrul Asociației de Cultură Juridica "Henri Capitant". Profesoară de limba engleză pentru toate nivelele, deținătoare a certificatului internațional TOEFL IBT.