eu4cons-logo

Evenimente

26 octombrie 2019

  • Vizita de studiu la Universitatea Panthéon Assas Paris II, Sorbonne și Asociația Henri Capitant, 26 octombrie – 02 noiembrie 2019

    În perioada 26 octombrie – 02 noiembrie 2019, la invitația președintelui Asociației Henri Capitant, M. Philippe Dupichot și a Universității Paris II Assas (Franța), Dr.hab. Plotnic Olesea,  și Dr. Demerji Ilie au avut ocazia de a efectua o vizită de studiu în cadrul proiectului Jean…

  • 26.10.2019

  • Universitatea Paris II Panthéon Assas,Sorbonne

Descriere eveniment

În perioada 26 octombrie – 02 noiembrie 2019, la invitația președintelui Asociației Henri Capitant, M. Philippe Dupichot și a Universității Paris II Assas (Franța), Dr.hab. Plotnic Olesea,  și Dr. Demerji Ilie au avut ocazia de a efectua o vizită de studiu în cadrul proiectului Jean Monnet Chair in „EU policies for protection of the consumer economic interests” / EU4CONS.

Obiectivul vizitei de studiu a fost de a sensibiliza și de a înțelege rolul învățământului superior în procesul de integrare a UE prin participarea la Conferința internațională IEEE EDOC „The Entreprise Computing Conference” (28-31 Octombrie 2019) organizată în cadrul Universității Paris II Panthéon Assas și prin efectuarea unor vizite de studiu la centrele specializate în drept civil, drept comercial și dreptul protecției consumatorilor.

Această vizită de studiu este prevăzută pentru a învăța experiența cooperării academice, creării de rețele pentru diseminarea și valorificarea rezultatelor cercetării academice, a tendințelor și a temelor emergente în zona de îngrijorare pentru studiile europene. În cadrul Universității Paris II Sorbonne, Dr.hab., Plotnic Olesea și Dr. Demerji Ilie au avut posibilitatea de a vizita Centrul de cercetare a Asociației Henri Capitant, care susține profesorii moldoveni să preia experiența de predare prin acțiunile de implementare a proiectului EU4CONS, inclusiv datorită deschiderii unui grup al Asociației respective  în Moldova.

La fel, pe parcursul acestei vizite de studiu, Dr.hab., Plotnic Olesea și Dr. Demerji Ilie au avut o întrevedere la Assemblée Nationale cu parlamentarul francez, Jean Michel MIS, datorită suportului diplomatic al Ambasadei Franței în Moldova și al Alianței franceze. Pe parcursul întrevederii, intervenienții au reușit să pună în evidență reușitele colaborării franco-moldave, dar au și pus în perspectivă noi puncte de dezvoltare inter universitare. Această vizită oficială a fost o oportunitate de a stabili noi contacte prin facilitarea unei comunicări eficiente cu  parlamentarul francez, Jean Michel MIS.

Datorită vizitei de studiu la Universitatea Paris II Assas (Franța), Dr.hab., Plotnic Olesea și Dr. Demerji Ilie au reușit cu succes să îmbunătățească cunoștințele cu privire la tendințele reale de predare și cercetare din spațiul UE datorită schimbului francez, prin schimb de cunoștințe și bune practici în timpul participării la conferințe și alte întrevederi oficiale, inclusiv să-și lărgească cunoștințele pentru o mai bună înțelegere a tendințelor și problemelor din UE în ceea ce privește învățământul superior.