eu4cons-logo

Evenimente

25 februarie 2019

  • UE ȘI CONSUMATORII – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORI

    La data de 25.02.2019 de către Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția consumatorilor (EU4CONS) a fost lansat cursul intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond. Formator al acestui curs intensiv…

  • 25.02.2019

  • Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 162, Chisinau 2004

Descriere eveniment

La data de 25.02.2019 de către Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția consumatorilor (EU4CONS) a fost lansat cursul intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond.

Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și expert în domeniul protecției consumatorilor și în domeniul proprietății intelectuale.

Acest curs se axează în privința judecătorilor specializați în materie civilă din Judecătoria mun. Chișinău, sediul Centru, care sunt interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum pe baza cadrului legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cursurile date reprezintă o formare alternativă a judecătorilor implicați în implementarea cadrului de protecție a consumatorilor, în baza directivelor UE în domeniul protecției intereselor economice ale consumatorilor, în ceea ce privește clauzele contractuale abuzive, contractele de credit de consum, practici comerciale incorecte, vânzări electronice, servicii turistice oferite consumatorilor etc.

Cursul intensiv pentru judecători de formare continuă face parte dintr-o serie de instruiri, următorul fiind planificat la data de 21.03.2019.