eu4cons-logo

Evenimente

5 martie 2021

  • UE ȘI CONSUMATORII – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORI

    La data de 05.03.2021 a avut loc cea de-a doua sesiune din cel al III lea ciclu de instruiri din cadrul cursului intensiv de pregătire a judecătorilor în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond. Ținem să atragem atenția…

  • 05.03.2021

  • Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 162, Chisinau 2004

Descriere eveniment

La data de 05.03.2021 a avut loc cea de-a doua sesiune din cel al III lea ciclu de instruiri din cadrul cursului intensiv de pregătire a judecătorilor în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond.

Ținem să atragem atenția că instruirea s-a desfășurat în condiții speciale, fiind respectate toate normele impuse de pandemia COVID-19.

În  cadrul acestui curs judecătorii i-au avut în calitate de formatori :

  • Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și coordoator proiect EU4CONS;
  • Dr. Cimil Dorin, președintele Asociației Obștești de Cultură Juridică Henri Capitant ;
  • Dr. Crudu Rodica, key-expert proiect EU4CONS.

Fiind deja o tradiție anuală în cadrul proiectului EU4CONS, acest curs a fost dedicat judecătorilor specializați în materie civilă din Judecătoria mun. Chișinău, sediul Centru, care sunt interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum, având ca suport și platformă de discuție cadrul legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene,

Experții au atras o atenție specială legislației și instituțiilor europene, inclusiv au fost puse în discuție ultimele modificări ale Codului civil în raport cu unele litigii în materia drepturilor consumatorilor.

Mai mult, datorită cursului intensiv pentru judecători de formare continuă în domeniul protecției consumatorilor, judecătorii specializați în materie civilă au avut posibilitatea de a dezbate cazuri practice aflate pe rol pentru identificarea soluțiilor uniforme în baza legislației consumeriste.

Ambele sesiuni s-au bucurat de prezența a 33 de judecători, evenimentul în final fiind formalizat potrivit listei de prezență cu certificate de participare nominativă din partea proiectului EU4CONS.

Cursul intensiv pentru judecători de formare continuă face parte dintr-o serie de instruiri, următorul fiind planificat la data de 19 martie 2021 în cadrul Curții de Aple Chișinău.