eu4cons-logo

Evenimente

25 iulie 2019

  • UE ȘI CONSUMATORII – CURS INTENSIV PENTRU FUNCȚIONARII PUBLICI DIN CADRUL AGENȚIEI PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR ȘI SUPRAVEGHEREA PIEȚEI

    La data de. 25.07.2019 a avut loc cea de a patra și finală sesiune a cursului intensiv pentru funcționarii publici din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor „UE ȘI CONSUMATORII”, ca o  formare continuă pentru inspectorii…

  • 25.07.2019

  • str. Banulescu Bodoni 61

Descriere eveniment

La data de. 25.07.2019 a avut loc cea de a patra și finală sesiune a cursului intensiv pentru funcționarii publici din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor „UE ȘI CONSUMATORII”, ca o  formare continuă pentru inspectorii de stat.

 

Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și expert în domeniul protecției consumatorilor și în domeniul proprietății intelectuale.

 

Acest curs se axează în privința inspectorilor de stat specializați în materia informare și protecția consumatorilor prin măsuri de control al activității de întreprinzător, care sunt interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum pe baza cadrului legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

 

Potrivit agendei, au fost prezentate următoarele teme: Clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii; Practicile comerciale incorecte în relații cu consumatorii; Consumatorul european în cadrul litigiilor transfrontaliere.

 

Datorită cursului intensiv de formare continuă a inspectorilor de stat în domeniul protecției consumatorilor, funcționarii publici  au avut posibilitatea de a înțelege modul de aplicare a cadrului juridic în domeniul dreptului consumatorilor, pe baza directivelor UE și a jurisprudenței UE. Formatorul a diseminat inspectorilor de stat în baza unui sistem comun de informare cele mai importante hotărâri naționale și UE referitoare la drepturile consumatorilor și înțelegerea modului în care acestea pot fi aplicate în practică.

 

La finalul cursului, publicul a fost bine familiarizat cu problematica drepturilor consumatorilor și a părților interesate din Moldova, în special în Uniunea Europeană, din punct de vedere teoretic și practic, precum și din perspectiva Științelor Politice, evenimentul fiind formalizat potrivit listei de prezență cu certificate de participare nominativă din partea proiectului EU4CONS.

 

Acest eveniment este organizat anual de către Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția consumatorilor (EU4CONS) pentru inspectorii specializați în materie protecției consunatorilor, următoarea serie de instruire fiind planificată pentru vara anului 2020.