eu4cons-logo

Evenimente

23 iunie 2021

  • UE ȘI CONSUMATORII „ROLUL INSTITUȚIILOR EUROPENE ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CONSUMATORILOR” – CURS INTENSIV PENTRU FUNCȚIONARII PUBLICII DIN CADRUL AGENȚIEI PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR ȘI SUPRAVEGHERII PIEȚEI / Ciclul III final din anul 2021

    În cadrul proiectului Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a fost lansat ciclul III a anului 2021 de instruire intensivă a funcționarilor publici în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, care este și unul final, ca o formare continuă pentru inspectorii de stat din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherii Pieței.

  • 23.06.2021

  • Platforma ZOOM

Descriere eveniment

La data de 23.06.2021  Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a fost continuat cursul intensiv pentru funcționarii publici în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru inspectorii de stat din cadrul Agenției pentru Protecția Consunatorilor și Supravegherii Pieței.

Subiectul instruirii a fost dedicat „Rolului instituțiilor europene în domeniul protecției consumatorilor”.

Formator al acestui curs intensiv pentru funcționarii publici au fost Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor universitar Jean Monnet, coordonator proiect EU4CONS și Dr. Crudu Rodica, profesor Jean Monnet, conferențiar universitar ASEM.

Această instruire s-a concentrat pe trei teme distincte, și anume: Politica pentru protecția consumatorilor în UE: obiective și baza juridică; Instrumentele de protejare a consumatorilor în UE; Domeniile cheie ale politicii UE pentru protecția consumatorilor.

Scopul principal al acestei instruiri este de a oferi inspectorilor de stat cunoștințe detaliate despre instituțiile, mecanismele și instrumentele juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor atât în Republica Moldova, cât și în Uniunea Europeană.

Formatorii proiectului EU4CONS și-au propus să actualizezi participanții cu cele mai recente modificări în domeniul legislației europene, fiind stabilită o discuție directă între mediul academic și  inspectorii de stat în materia soluționării litigiilor transfrontaliere. Informația în cadrul instruirii a fost bazată pe cadrul legal de reglementare al UE și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cursul intensiv pentru funcționarii publici de formare continuă face parte dintr-o serie de patru instruiri, următorul fiind planificat pentru data de 25.06.2021.