eu4cons-logo

Evenimente

11 iunie 2021

  • UE ȘI CONSUMATORII „CADRUL UE PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR” – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORII DIN CADRUL CURȚII DE APEL CHIȘINĂU / Ciclul III din anul 2021

    La data de 11.06.2021 a avut următoarea sesiune din cel al III-lea ciclu de instruiri din cadrul cursului intensiv de pregătire al judecătorilor în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor ca o formare continuă pentru judecătorii din cadrul Curții de Apel Chișinău. Ținem să atragem…

  • 11.06.2021

  • str. Teilor 4, mun. Chisinau, sediul Curții de Apel Chișinău

Descriere eveniment

La data de 11.06.2021 a avut următoarea sesiune din cel al III-lea ciclu de instruiri din cadrul cursului intensiv de pregătire al judecătorilor în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor ca o formare continuă pentru judecătorii din cadrul Curții de Apel Chișinău.

Ținem să atragem atenția că instruirea s-a desfășurat în condiții speciale offline, fiind respectate toate normele impuse de pandemia COVID-19.

Formator al acestui curs a fost coordonatorul proiectului EU4CONS, Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet. Fiind deja o tradiție anuală în cadrul proiectului EU4CONS, acest curs a fost dedicat judecătorilor Curții de Apel, care s-au dovedit a fi interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum, având ca suport și platformă de discuție cadrul legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Potrivit agendei, subiectul instruirii a fost instituția Clauzelor abuzive din perspectiva Codului civil modernizat și legislația UE. În cadrul instruirii judecătorii au avut posibilitatea de a oferi întrebări experților și de a dezbate cazuri practice prin identificarea soluțiilor pentru acțiunile judiciare examinate sau aflate în curs de examinare. Ambele sesiuni s-au bucurat de prezența a 30 de judecători, evenimentul în final fiind formalizat potrivit listei de prezență cu certificate de participare nominativă din partea proiectului EU4CONS.