eu4cons-logo

Evenimente

21 martie 2019

  • UE ȘI CONSUMATORII – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORI

    La data de 21.03.2019 a avut loc cea de a doua sesiune a cursul intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond. Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean…

  • 21.03.2019

  • Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 162, Chisinau 2004

Descriere eveniment

La data de 21.03.2019 a avut loc cea de a doua sesiune a cursul intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond.

Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și expert în domeniul protecției consumatorilor și în domeniul proprietății intelectuale.

Acest curs se axează în privința judecătorilor specializați în materie civilă din Judecătoria mun. Chișinău, sediul Centru, care sunt interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum pe baza cadrului legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Acest curs tratează originea, conținutul și aplicabilitatea legislației și jurisprudenței în domeniul protecției intereselor economice ale consumatorilor aplicabile în Republica Moldova și în Uniunea Europeană.

Scopul principal al acestui curs este de a oferi judecătorilor cunoștințe detaliate despre instituțiile, mecanismele și instrumentele juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor atât în Republica Moldova, cât și în Uniunea Europeană.

Cursul intensiv pentru judecători de formare continuă face parte dintr-o serie de instruiri, următorul fiind planificat la data de 18.04.2019.