eu4cons-logo

Evenimente

27 septembrie 2019

  • Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Competitivitate şi Inovare în economia cunoaşterii”, 27-28 septembrie 2019

    În perioada 27 septembrie 2019, Catedră Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) în parteneriat cu Academia de Studii Economice a Moldovei a organizat evenimentul Conferinţă ştiinţifică internaţională „Competitivitate şi inovare în economia cunoașterii”, în cadrul căreia proiectul EU4CONS fiind responsabil…

  • 27.09.2019

  • Republica Moldova, Chişinău, str. Banulescu - Bodoni 61

Descriere eveniment

În perioada 27 septembrie 2019, Catedră Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) în parteneriat cu Academia de Studii Economice a Moldovei a organizat evenimentul Conferinţă ştiinţifică internaţională „Competitivitate şi inovare în economia cunoașterii”, în cadrul căreia proiectul EU4CONS fiind responsabil de secțiunea cu tema “Consumatorii în Uniunea Europeană și Protecția Intereselor Economice”.

Invitați de onoare, mesaje de felicitare, medalii dar și comunicări bine argumentate au fost la ordinea zilei.

Evenimentul a întrunit reprezentanți din mai multe centre universitare din SUA, România, Franța, Turcia, din alte state europene, precum și Republica Moldova.

În plenară au fost prezentate comunicări tematice despre riscurile globale și cele locale, despre protecția intereselor economice ale consumatorului în ceea ce privește dreptul concurenței și dreptul distribuției, precum și despre bazele culturale ale rezistenței economiei americane în secolul XXI, dar și despre turismul euristic și gastronomic în Istanbul.

Secțiunea a înregistrat 40 de participanți. Lucrările prezentate vSecțiunea a înregistrat 40 de participanți. Lucrările prezentate vor fi publicate gratuit în cadrul revistei științifice.or fi publicate gratuit în cadrul revistei științifice.

Conectată la provocările actuale ale societăţii în ansamblu, Catedră Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) în parteneriat cu Academia de Studii Economice a Moldovei este orientată spre abordarea integrată a realităților economice, sociale şi ale mediului înconjurător. Consecventă cu misiunea sa, instituția noastră îşi propune să reunească cercetători, doctoranzi şi masteranzi, profesionişti (atât din Republica Moldova, cât şi din străinătate), pentru a-şi împărtăși rezultatele cercetărilor ştiinţifice, ideile inovatoare şi experiența practică în economia cunoaşterii.