eu4cons-logo

Evenimente

7 februarie 2020

  • UE ȘI CONSUMATORII „CADRUL UE PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR” – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORII DIN CADRUL CURȚII DE APEL CHIȘINĂU / Ciclul II din anul 2020

    La data de 07.02.2020  Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a continuat cursul intensiv destinat judecătorilor în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru din cadrul Curții de Apel Chișinău. Subiectul instruirii a fost…

  • 07.02.2020

  • str. Teilor 4, mun. Chisinau, sediul Curții de Apel Chișinău

Descriere eveniment

La data de 07.02.2020  Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a continuat cursul intensiv destinat judecătorilor în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru din cadrul Curții de Apel Chișinău.

Subiectul instruirii a fost dedicat „Rolului instituțiilor europene în domeniul protecției consumatorilor”. Formator al acestui curs intensiv pentru funcționarii publici au fost Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și Dr. Crudu Rodica, profesor Jean Monnet.

Această instruire s-a concentrat pe trei teme distincte, și anume: Politica pentru protecția consumatorilor în UE: obiective și baza juridică; Instrumentele de protejare a consumatorilor în UE; Domeniile cheie ale politicii UE pentru protecția consumatorilor.

Scopul principal al acestei instruiri este de a oferi judecătorilor cunoștințe detaliate despre instituțiile, mecanismele și instrumentele juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor atât în Republica Moldova, cât și în Uniunea Europeană.

Formatorii proiectului EU4CONS în timpul instruirii au reușit să stabilească o discuție fructuoasă între mediul academic și  judecători în materia soluționării litigiilor transfrontaliere și ține să stabilească cele mai sensibile probleme la soluționarea litigiilor în materie de consum. Informația în cadrul instruirii a fost bazată pe cadrul legal de reglementare al UE și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cursul intensiv pentru funcționarii publici de formare continuă face parte dintr-o serie de patru instruiri, următorul fiind planificat pentru data de 14.02.2020.