eu4cons-logo

Booklets

DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CAZUL SERVICIILOR TURISTICE

Broșura cu privire la DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CAZUL SERVICIILOR TURISTICE este suport informativ ce include informații sumare esențiale în domeniul intereselor economice ale consumatorilor și are drept scop de a informa consumatorii potențiali cu privire la drepturile de bază a turistului pe parcursul călătoriei. Conținutul broșurii explică Clasificarea operatorilor turistici; Drepturile turistului; Informații preliminare pentru turist și Sfaturi pentru turiști la procurarea unui pachet turistic.

DREPTURILE CONSUMATORILOR IN CAZUL PRODUSELOR NECORESPUNZĂTOARE

Broșura cu privire la DREPTURILE CONSUMATORILOR IN CAZUL PRODUSELOR NECORESPUNZĂTOARE este suport informativ ce include informații sumare esențiale în domeniul intereselor economice ale consumatorilor și are drept scop de a informa consumatorii potențiali cu privire la drepturile lor în cazul produselor defecte ce nu sunt imputabile consumatorului. Conținutul broșurii explică Condițiile de adresare; Drepturile esențiale ale consumatorului și Procedura de soluționare a reclamațiilor în cazul produselor necorespunzătoare.

DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CAZUL COMERȚULUI ELECTRONIC

Broșura cu privire la DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CAZUL COMERȚULUI ELECTRONIC este suport informativ ce include informații sumare esențiale în domeniul intereselor economice ale consumatorilor și are drept scop de a informa consumatorii potențiali cu privire la drepturile lor în mediul on line în contextul globalizării comerțului electronic. Conținutul broșurii explică Avantajele comerțului electronic; Informații despre comerciantul online; Riscurile comerțului electronic și Sfaturi pentru consumatori în mediul online de achiziții.

DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CAZUL CLAUZELOR CONTRACTUALE ABUZIVE

Broșura cu privire la DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CAZUL CLAUZELOR CONTRACTUALE ABUZIVE este suport informativ ce include informații sumare esențiale în domeniul intereselor economice ale consumatorilor și are drept scop de a informa consumatorii potențiali cu privire la drepturile lor în cazul nulității clauzelor abuzive în cadrul contractelor încheiate cu consumatorii. Conținutul broșurii explică Ce înseamnă clauza abuzivă; Caracteristicile clauzei abuzive; Cele mai frecvente clauze abuzive și Drepturile consumatorilor în cazul admiterii clauzelor abuzive în contractele de consum.