eu4cons-logo

Events

12 May 2020

 • Webinar-ul Consumatorul durabil în cadrul Zilei Mondiale a Consumatorului

  La data de 12 mai 2020 Catedra Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a organizat primul Webinar pe timp de pandemie dedicat Zilei Mondiale a drepturilor consumatorilor, in anul 2020 fiind consacrat tematicii „Consumatorul durabil”. Webinar-ul a fost organizat pe…

 • 12.05.2020

Event description

La data de 12 mai 2020 Catedra Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a organizat primul Webinar pe timp de pandemie dedicat Zilei Mondiale a drepturilor consumatorilor, in anul 2020 fiind consacrat tematicii „Consumatorul durabil”. Webinar-ul a fost organizat pe o platformă de comunicare ZOOM, un cerc larg de persoane fiind informate în prealabil din diferite surse de informare: Facebook, pagina web EU4CONS www.infoconsumator.md, site-ul de anunțuri publice www.civic.md.

Speaker-ii evenimentului au fost: Paul ANGHEL, director ANPC România, Dorin CIMIL, doctor în drept, Nicolae OLĂRAȘU, șef Direcție APCSP Moldova.

În cadrul Webinar-ului au participat 115 de persoane, prin care se numără inclusiv reprezentanți ai autorităților publice, judecători, persoane cointeresate din partea instituțiilor de învățământul superior, reprezentanții ai mediului de afaceri şi tineri cercetători, inclusiv jurnaliști și societatea civilă.

Avantajele Webinar-ului au fost:

 1. înțelegerea și conștientizarea importanței protecției consumatorilor din Moldova;
 2. informarea și sensibilizarea practicienilor și teoreticienilor din domeniu, inclusiv societatea civilă;
 3. promovarea drepturilor consumatorului durabil în mediul online pe timp de pandemie;
 4. dezbaterea problemelor actuale în domeniul comerțului online;
 5. compararea protecției consumatorilor în România și Moldova;
 6. creșterea vizibilității proiectului EU4CONS și rolul Agenției de Stat pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în partea ce ține informarea consumatorilor și protejarea acestora.
 7. vizibilitatea proiectului EU4CONS finanțat de UE.

Participanții activi pe tot parcursul Webinar-ului au primit certificate de participare din partea proiectului EU4CONS.

Evenimentul  a fost organizat în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Pe această cale ținem să mulțumim speaker-ilor și participanților activi la eveniment.

Mai multe detalii despre eveniment le găsiți pe site-ul proiectului EU4CONS www.infoconsumator.md.