eu4cons-logo

Events

23 July 2020

  • UE ȘI CONSUMATORII „ROLUL INSTITUȚIILOR EUROPENE ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CONSUMATORILOR” – CURS INTENSIV PENTRU FUNCȚIONARII PUBLICII DIN CADRUL AGENȚIEI PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR ȘI SUPRAVEGHERII PIEȚEI / Ciclul II din anul 2020

    La data de 23.07.2020 a avut loc cea de a treia sesiune a cursului intensiv pentru funcționarii publici în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru inspectorii de stat din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherii Pieței.

  • 23.07.2020

  • Platforma ZOOM

Event description

Despre : La data de 23.07.2019  Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) a fost continuat cursul intensiv pentru funcționarii publici în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru inspectorii de stat din cadrul Agenției pentru Protecția Consunatorilor și Supravegherii Pieței.

Subiectul instruirii a fost dedicat „Rolului instituțiilor europene în domeniul protecției consumatorilor”.

Formator al acestui curs intensiv pentru funcționarii publici au fost Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și Dr. Crudu Rodica, profesor Jean Monnet.

Această instruire s-a concentrat pe trei teme distincte, și anume: Politica pentru protecția consumatorilor în UE: obiective și baza juridică; Instrumentele de protejare a consumatorilor în UE; Domeniile cheie ale politicii UE pentru protecția consumatorilor.

Scopul principal al acestei instruiri este de a oferi inspectorilor de stat cunoștințe detaliate despre instituțiile, mecanismele și instrumentele juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor atât în Republica Moldova, cât și în Uniunea Europeană.

Formatorii proiectului EU4CONS își propun să stabilească o discuție între mediul academic și  inspectorii de stat în materia soluționării litigiilor transfrontaliere și ține să stabilească cele mai sensibile probleme la soluționarea litigiilor în materie de consum. Informația în cadrul instruirii a fost bazată pe cadrul legal de reglementare al UE și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cursul intensiv pentru funcționarii publici de formare continuă face parte dintr-o serie de patru instruiri, următorul fiind planificat pentru data de 24.07.2020.