eu4cons-logo

UE ȘI CONSUMATORII „CADRUL UE PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR” – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORII DIN CADRUL CURȚII DE APEL CHIȘINĂU / Ciclul II din anul 2020

La data de 31.01.2020 a fost lansat cel de-al II ciclu al cursului de instruire intensivă privind „UE ȘI CONSUMATORII”, acesta fiind destinat judecătorilor din cadrul Curții de Apel Chișinău, ca o continuitate de instruire intensivă a judecătorilor din cadrul instanței de fond realizate în anul 2019 de către echipa proiectului EU4CONS.

Formatorii acestui curs intensiv au fost desemnați: Dr.hab. Plotnic Olesea, coordonator proiect EU4CONS, Dr. Crudu Rodica, key-expert al proiectului EU4CONS și Dr. Cimil Dorin, expert în contracte comerciale, membru proiect EUPROIN.

Potrivit numărului de ore planificate, acest curs a fost divizat în patru sesiuni de predare a câte 7 ore, în total fiind asimilate 28 de ore de instruire continuă. Potrivit listei de prezență, în cadrul Ciclului II, au fost înscriși 39 de judecători din cadrul Curții de Apel Chișinău.

Agenda cursului de instruire pentru prima sesiune a fost cu tema „Cadrul UE pentru protecția consumatorilor”, fiind concentrată pe subiecte ce țin de soluționarea complexă a litigiilor în materie de protecția consumatorilor bazate pe cadrul legal și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Scopul principal al acestui curs a fost de a oferi judecătorilor cunoștințe detaliate despre instituțiile, mecanismele și instrumentele juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor atât în Republica Moldova, cât și în Uniunea Europeană, formator asigurând diseminarea unor culegeri de cazuri practice din jurisprudența națională cât și cea europeană.

Pe parcursul cursului, judecătorii au fost conectați în baza email-urilor la un sistem comun de comunicare (Network) între formatori și judecători, pentru a se reuși familiarizarea continuă a beneficiarilor cu problematica drepturilor consumatorilor din Moldova, în special în Uniunea Europeană, din punct de vedere teoretic și practic, precum și din perspectiva jurisprudenței europene.

 

Counter

  • 69989Total visitors: :
  • 64today:
  • 53yesterday:
  • 0online: