eu4cons-logo

Useful Info

Ziua Ușilor Deschise La Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței

La data de 18 decembrie 2019, la invitația Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), coordonatorul proiectului EU4CONS, dr.hab. Plotnic Olesea a participat în calitate de ex-director al APCSP la evenimentul de familiarizare a publicului larg cu activitatea instituției – Ziua ușilor deschise.
Instituția gazda a avut de drept scop de a fi mai aproape societatea civilă, mediul studențesc și cel academic, astfel încât fiind amenajate zone distincte cu utilajele pe care le are în dotare APCSP, zona cu produse contrafăcute, zona de instruire, zona copiilor și nu în ultimul rând zona cu expoziția desenelor recepționate în cadrul concursului “Protecția consumatorilor în culori”.
Tot în cadrul evenimentului, în scopul eficientizării activității APCSP, dar și pentru a fi la dispoziția consumatorilor în mod prompt, a fost lansat Ghișeul consumatorului într-un format modern. Aici, consumatorii dar și reprezentanții mediului de afaceri vor putea obține consultanță cu privire la drepturile și obligațiile lor, prin prisma legislației aferente domeniului în care avem competențe.
De asemenea, în ideea de a moderniza call-centrul prin intermediul căruia se oferă consultații telefonice solicitanților la telefonul consumatorului, dar și la linia verde, APCSP a lansat un număr nou de telefon pus la dispoziția consumatorilor.

La fel,  în cadrul evenimentului au fost premiați cei 13 câștigători desemnați în urma jurizării desenelor recepționate în cadrul concursului de desen “Protecția consumatorilor în culori”.

Ținem să menționăm, că APCSP este partenerul principal al proiectului EU4CONS ce are ca obiectiv principal de a consolida parteneriatul public cu cel academic în beneficiul societății civile și mediului de afaceri.

Pentru  mai multe detalii, recomandăm să consultați site ul APCSP, www.consumator.gov.md

Counter

  • 26049Total visitors: :
  • 30today:
  • 19yesterday:
  • 0online: