eu4cons-logo

Vizita de studiu la Universitatea Nice Sophia Antipolis , 18-22 iunie 2019

Participanți:
Dr.hab. Plotnic Olesea, coordonator proiect EU4CONS
Dr. Crudu Rodica, key-expert proiect EU4CONS

Scopul principal: Această vizită de studiu este prevăzută ca o modalitate de a învăța experiența Universității Sophia Antipolis din Nisa în cadrul învățământului superior din UE și de a implementa cele mai bune practici ale Franței în învățământul superior din Republica Moldova, precum și amplificarea cercetării în domeniul protecției intereselor economice ale consumatorilor.

Descriere succintă: În perioada 18 – 22 iunie 2019, membrii proiectului EU4CONS, Dr.hab., Plotnic Olesea și Dr. Crudu Rodica au realizat o vizita de studiu în cadrul Facultății de drept și științe politice a Universității Sophia Antipolis (Nice). În cadrul vizitei membrii echipei EU4CONS au fost îndrumați de Dr. Anne Millet Devaille, care a descris prioritățile Facultății de drept și științe politice și în mod special direcțiile de cercetare a Laboratorului LADIE EA (7414). La fel, membrii echipei au avut o întâlnire cu vice rectorul responsabil pentru relațiile internaționale, Dr. Jean-Christophe Martin și pro-decanul pentru relații internaționale a Facultății de drept și științe politice, Dr. Giulio Cesare Giorgini.
Ambele părți au stabilit priorități comune de colaborare, ce se refera la participare la conferențe internaționale reciproce, fiindu-le lansată invitația oficială de a participa în carul conferinței intenționale din 27-28 septembrie 2019 organizate în cadrul proiectul EU4CONS, secțiunea Consumatorii în Uniunea Europeană și Protecția Intereselor Economice.
La fel, în vederea menținerii relațiilor de colaborare reciprocă, vice rectorul responsabil pe relații internaționale, Dr. Jean-Christophe Martin a venit cu inițiativa de a semna un acord de colaborare în cadrul proiectului ERASMUS + ce va avea ca obiectiv susținerea mobilităților pentru mediul academic, staff-ul administrativ și studenți.
Membrii echipei au explorat biblioteca Universității Sophia Antipolis (Nice) și au consultat colecția de cărți din domeniul dreptului privat pentru facilitarea cercetării pentru editarea lucrărilor științifice planificate în cadrul proiectului EU4CONS.
Totodată, în semn de colaborare reciprocă, membrii EU4CONS au primit în donație un set de cărți, culegeri și monografii pentru centrul de cercetare a proiectului EU4CONS, surse ce vor servi drept
inspirație pentru mediul academic și studenții din Republica Moldova.

În concluzie, membrii proiectului EU4CONS au apreciat vizita de studiu ca fiind una necesară și utilă pentru implementarea reușită și continuu a activităților planificate în cadrul proiectului EU4CONS, inclusiv pentru promovarea bunelor practici ale universităților UE.

Counter

  • 68680Total visitors: :
  • 14today:
  • 51yesterday:
  • 1online: