eu4cons-logo

Events

31 January 2020

  • UE ȘI CONSUMATORII – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORI 31.01.2020-29.01.2020

    În perioada 31.01.2020 – 29.01.2020 echipa proiectului EU4CONS a petrecut cea de-a doua sesiune de instruire intensivă a judecătorilor cu tema „UE ȘI CONSUMATORII”. Cursul „UE ȘI CONSUMATORII”, destinat judecătorilor din cadrul Curții de Apel Chișinău, este o continuitate de instruire intensivă a judecătorilor din…

  • 31.01.2020

  • str. Teilor 4, mun. Chisinau, sediul Curții de Apel Chișinău

Event description

În perioada 31.01.2020 – 29.01.2020 echipa proiectului EU4CONS a petrecut cea de-a doua sesiune de instruire intensivă a judecătorilor cu tema „UE ȘI CONSUMATORII”.

Cursul „UE ȘI CONSUMATORII”, destinat judecătorilor din cadrul Curții de Apel Chișinău, este o continuitate de instruire intensivă a judecătorilor din cadrul instanței de fond realizate anul trecut de echipa proiectului EU4CONS.

Formatori ai acestui curs intensiv au fost Dr.hab. Plotnic Olesea, coordonator proiect EU4CONS, Dr. Crudu Rodica, key-expert și membru al proiectului EU4CONS, agenda fiind concentrată pe subiecte ce țin de soluționarea complexă a litigiilor în materie de protecția consumatorilor bazate pe cadrul legal și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Potrivit numărului de ore planificate, acest curs a fost divizat în patru sesiuni de predare a câte 7 ore, în total fiind asimilate 28 de ore de instruire continuă.

Scopul principal al acestui curs este de a oferi judecătorilor cunoștințe detaliate despre instituțiile, mecanismele și instrumentele juridice cheie pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor atât în Republica Moldova, cât și în Uniunea Europeană, formator asigurând diseminarea unor culegeri de cazuri practice din jurisprudența națională cât și cea europeană.

Pe parcursul cursului, judecătorii au fost conectați în baza email-urilor la un sistem comun de comunicare (Network) între formatori și judecători, pentru a se reuși familiarizarea continuă a beneficiarilor cu problematica drepturilor consumatorilor din Moldova, în special în Uniunea Europeană, din punct de vedere teoretic și practic, precum și din perspectiva științelor politice,

Evenimentul a fost finalizat, potrivit listei de prezență, cu certificate de participare nominativă din partea proiectului EU4CONS.

Acest eveniment este organizat anual de către Catedra Jean Monnet în politicile UE privind protecția consumatorilor (EU4CONS) pentru judecătorii specializați în materia protecției consumatorilor, următoarea serie de instruire fiind planificată pentru anul 2021.