eu4cons-logo

Events

18 April 2019

  • UE ȘI CONSUMATORII – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORI

    La data de 18.04.2019 a avut loc cea de a treia sesiune a cursul intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond. Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean…

  • 18.04.2019

  • Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 162, Chisinau 2004

Event description

La data de 18.04.2019 a avut loc cea de a treia sesiune a cursul intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din instanțele de fond.

Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și expert în domeniul protecției consumatorilor și în domeniul proprietății intelectuale.

Acest curs se axează în privința judecătorilor specializați în materie civilă din Judecătoria mun. Chișinău, sediul Centru, care sunt interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum pe baza cadrului legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Datorită cursului intensiv pentru judecători de formare continuă în domeniul protecției consumatorilor, judecătorii specializați în materie civilă au avut posibilitatea de a dezbate cazuri practice aflate pe rol pentru identificarea soluțiilor uniforme în baza legislației consumeriste.

Cursul intensiv pentru judecători de formare continuă face parte dintr-o serie de instruiri, următorul fiind planificat la data de 16.05.2019