eu4cons-logo

Events

14 February 2020

  • UE ȘI CONSUMATORII „CADRUL UE PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR” – CURS INTENSIV PENTRU JUDECĂTORII DIN CADRUL CURȚII DE APEL CHIȘINĂU / Ciclul II din anul 2020

    La data de 14.02.2020 a avut loc cea de a treia sesiune a cursului intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din cadrul Curții de Apel Chișinău. Formatori al acestui curs intensiv au fost Dr.hab. Plotnic…

  • 14.02.2020

  • str. Teilor 4, mun. Chisinau, sediul Curții de Apel Chișinău

Event description

La data de 14.02.2020 a avut loc cea de a treia sesiune a cursului intensiv pentru judecători în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor, ca o formare continuă pentru judecătorii din cadrul Curții de Apel Chișinău.

Formatori al acestui curs intensiv au fost Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet, expert în domeniul protecției consumatorilor. Pentru a diversifica subiectele propuse pentru discuție, în cadrul instruirii a fost invitat profesorul în materie civilă și președintele Asociație Obștești „Henri Capitant”, Dr. Cimil Dorin.

Această instruire a fost consacrată judecătorilor specializați în materia civilă și comercială, și anume celor interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum în baza cadrului legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Potrivit agendei, subiectul instruirii a fost „Caracteristicele contractului de consum în lumina modernizării Codului civil”, fiind tratate următoarele subiecte de instruire: Caracteristicele contractului de consum în lumina modernizării Codului Civil, începând cu 1 martie 2019; Instrumentele de protecție a consumatorilor prin prisma contractului de credit, reglementat prin Legea nr.202 din 12.07.2013; Practica judiciară în domeniul contractelor de consum prin prisma jurisprudenței aplicabile în Republica Moldova și în Uniunea Europeană.

În cadrul instruirii judecătorii au avut posibilitatea de a oferi întrebări experților și de a dezbate cazuri practice prin identificarea soluțiilor pentru acțiunile judiciare examinate sau aflate în curs de examinare.

Cursul intensiv pentru judecători face parte dintr-o serie de instruiri de formare continuă, următorul fiind planificat la data de 21.02.2020.